نور مخفی یکی از تکنیک های پایه ای در نورپردازی بشمار میرود. در این روش منبع نور در داخل حفره یا شیاری قرار گرفته و به صورت غیر مستقیم از طریق بازتاب، نور منتشر میگردد.
فهرست عناوین
کاربردهای آن را میتوان چنین برشمرد:
1-نور عمومی ( محیطی): ایجاد نوریکنواخت با سایه های کم و کنترل شده به همراه کنترل بازتابها در مواقع استفاده از مصالح براق. (معمول ترین حالت روشن کردن غیر مستقیم سقف )
2-نور تاکیدی: قرار دادن نور در پشت عنصر مورد تاکید برای مثال آینه، پشت یا زیر مبلمان ها و فرم های خاص معماری
3-نور هدایت کننده: از این نورها برای هدایت مسیر و زیبایی استفاده میشود. شیاری در داخل سقف، ایجاد فاصله در محل اتصال سقف و دیوار و یا شیاری در دیوار همچنین در پله ها، پشت دسته پله و یا زیر کف پله نقش هدایتی دارند.
نکات اجرایی:
1-نورهای مخفی خطی متداول تر هستند واز انواع منابع نوری ریسه های SMDو منابع نورLEDخطی و شلنگی و ریسه ای بیشتر استفاده میشود. اجرای آنها به گونه ای که سایه های ناخواسته نداشته باشد و پیوستگی نور قطع نشود اهمیت دارد.
2-پرهیز ازانعکاس آزاردهنده با مات بودن سطحی که نقش بازتاب را دارد.
3-جلوگیری از ایجاد نقاط داغ با دادن فضای مناسب جهت گردش هوا (بسته به نوع منبع نوری، فاصله حداقل 8 سانتی متر از سقف)
4-افزایش فاصله منبع نوری از سطح بازتاب کننده سبب روشنایی یکنواخت میشود و کم کردن فاصله نور شدید تر و خطی تری ایجاد میکند
5-جاسازی منبع نوری به گونه ای که در دید ناظر قرارنگیرد
6-قراردادن منبع نوری به موازات سطح سبب نور مستقیم بیشتر و شدت روشنایی بیشتر و به صورت عمود بر سطح سبب نور غیرمستقیم بیشتر میگردد
7-استفاده از نورهای مخفی چاقوی دولبه است و میتواند بر کیفیت بصری تاثیرنامطلوب داشته باشد.